O nama

Počeci firme datiraju iz 1993. godine osnivanjem Agencije za projektovanje IRC. Prof. Franc Kosi je do ideje za osnivanjem došao iz potrebe tržišta za projektantskim i konsultantskim uslugama na polju industrijskih rashladnih sistema kao i sistema industrijske klimatizacije. U periodu od svog osnivanja do 2008. godine Agencija IRC je izradila preko 65 studija i glavnih mašinskih projekata procesnih instalacija.

Preduzeće “Kosi&associates d.o.o.” nastaje 2008. godine iz potrebe za proširivanjem delatnosti sa uslugama nadzora nad izvođenjem mašinskih instalacija i uslugama inženjeringa. Takođe, od 2008. godine u asortiman ponuda svojih usluga ubrajamo i projektovanje i nadzor nad izvođenjem elektro instalacija, kao i projektovanje sistema automatskog upravljanja i regulacije rashladnih sistema.

Preduzeće Industrial Refrigeration Care d.o.o. za projektovanje, inženjering i proizvodnju je nastalo kao pravni naslednik “Kosi&associates d.o.o.” u avgustu 2011. godine. Promenu poslovnog imena, proširivanje delatnosti na izvođenje radova i proizvodnju, pratila je i promena sedišta preduzeća u sopstveni poslovni objekat na Altini gde se i danas nalazimo.